популярное

Как повысить свою самооценку?

Самооценка для наших эмоций, это всё равно что мышцы для нашего тела. Самооценка в принципе это и есть мышцы, только эмоциональные.

Променяла внуков на нового мужа! Замуж на старости лет, зачем?

Не понимаю я людей, которые женятся после шестидесяти. Неужели в таком возрасте возможна любовь? Неужели нельзя просто общаться? Зачем связывать себя узами брака?

Соотношение веса и роста

Сегодня легко определить оптимальность показателей вес/рост, ведь существуют индексы Кетле, Наглера и еще минимум десяток различных методик. Все они учитывают возраст человека, пол и его физиологические особенности. Читайте статью - разбирайтесь со своим телом!

Занимательная задачка от Стивена Хокинга для самых мозговитых

Не зря говорят, что когда 76-летний физик-теоретик Стивен Хокинг покинул этот бренный мир — средний коэффициент интеллекта человечества заметно сократился. Тем не менее для многих почитателей он до сих пор служит источником вдохновения для работы над собой. Будучи широко известным популяризатором науки, великий ученый призывал и взрослых, и детей держать мозг в тонусе.

Сегодня мне 54 года. И я радуюсь, что избежала материнства!

Моя родная мать привила мне любовь к чайлдфри. В это трудно поверить, но именно благодаря моей маме я решила никогда не рожать. Сегодня мне 54 года. Я замужем. Мы с мужем живем вдвоем и каждый день радуемся жизни.

Вот как выглядит тело женщины спустя 24 часа после родов... Шокирующее фото!

Правда без прикрас - под этим девизом действовала молодая мама. Ее снимок в первые сутки после родов с откровенной и трогательной подписью разлетелся по всему миру.

Что делать, если на свадьбе все любуются свекровью, а не невестой

Не пытайся понять чужие семейные ценности и традиции. Ведь они могут в корне отличаться от того, к чему ты привык. А у кого-то в семье подобные вещи вовсе отсутствуют. «Разве такое бывает?» — спросишь ты. Конечно, да! И наша сегодняшняя история лишний раз это подтверждает. Мы расскажем тебе о женщине, которую многие назовут плохой бабушкой. Но можно ли осуждать человека за его подход к жизни?

Родила в 38 лет первого ребенка. Мужу сейчас 50 лет. Теперь жалею об этом

Познакомилась я с одной женщиной на детской площадке. Ее дочери 3 года, а ей 41 год. Возраст этой женщины выдает только лицо с морщинами. А так — идеальная фигура, «молодежные интересы». В общем, все, как у всех.

Сочинение школьницы стало хитом в Интернете

Сочинение обычной школьницы буквально взорвало русскоязычное интернет-сообщество. Уверены, многих из вас эта история затронет до глубины души...

15 фотографий первого и последнего дня в школе

Фото, которые вызывают приятные воспоминания о школьной поре...

  1. Мир вокруг нас

Як вижити під "Градом".

(Занотуйте і зробіть перепост, в ситуації сьогоднішньої війни, це може врятувати комусь життя)

Система залпового вогню "Град" має репутацію грізної і страшної зброї, яка не залишає шансів на виживання.

Однак, як показує досвід, можна залишитися живим і під "Градом". Головне - не впадати в паніку і знати кілька особливостей цієї зброї.
Звичайну випущену міну, можна почути і встигнути відреагувати на неї. Натомість, знаряди з "Граду" летять вдвічі швидше за швидкість звуку, тож, ракети прилітають швидше, ніж долітають до вух звуки їхнього пострілу і польоту.
Однак залп з "Граду" добре видно. Вночі це яскравий спалах на горизонті, вдень - димні сліди випущених ракет. Тому, в першу чергу, потрібно організувати чергування спостерігачів з добрим зором, які вчасно попередять про початок обстрілу.
Звичайна дальність стрільби - від 5 до 20 кілометрів. Тож, після сигналу від спостерігача є всього декілька секунд, щоб сховатися. Тому, людям, які знаходяться в зоні можливого обстрілу "Градами", дуже важливо виробити специфічну звичку: постійно тримати у полі зору місцеві предмети, які можна використовувати як укриття.
Ракета "Граду" в рази потужніша за мінометні міни. Важкий знаряд на надзвуковий швидкості + 6 кг вибухівки легко пробивають стіни будинків і ламають міжповерхові перекриття.
Тому в середині будівлі краще ховатися в підвалі, або на підлозі першого поверху. Вибирайте місце в кутку між несучими стінами (там менше шансів потрапити під завали, якщо впаде стеля)
і недалеко від вікна чи дверей (щоб легше було залишити будівлю в разі потрапляння ракети).
Осколково-фугасний знаряд "Граду" має контактний детонатор, який спрацьовує при ударі. Як і у випадку з мінометом, осколки після вибуху летять вгору і в сторони. Тому від осколків досить надійно захищають окопи, щілини, воронки, бліндажі. Якщо обстріл застав вас на відкритій місцевості - лягайте на землю і притискайтеся до неї якомога щільніше.
В підрозділі був випадок, коли під час несподіваного обстрілу боєць впав на землю біля паркану. Неподалік розірвався знаряд, але людина залишилася неушкодженою - тільки 1 осколок пропалив одяг на його спині. Але на відстані 30 сантиметрів від землі і вище весь паркан був буквально всіяний осколками.
На кожній пусковій установці "Град" - 40 знарядів, які можуть бути випущені всього за 20 секунд. Але часто дають залп приблизно з 10-30 знарядів, після чого уточнюють результати стрільби і коректують вогонь, або ж змінюють позицію. Можливий і масований обстріл: в артдивізіоні 18 бойових машин, які використовують і разом, і малими групами, і поодинці.
Тому не поспішайте виходити з укриття, не вичекавши хоча б 10 хвилин після закінчення обстрілу.
Знаряди розкидає на 50-100 метрів. При обстрілі цілей у населених пунктах ракети часто вибухають на вулицях і залітають у житлові будинки. Страшно навіть уявити скільки людей загинуло від цієї страшної зброї в своїх будинках, на вулицях, у подвір'ях, в городах.
Отже, основні правила виживання при обстрілі з «Граду»:
1. Організуйте постійне спостереження, тому що вчасно почути надзвуковий знаряд неможливо.
2. Постійно тримайте в полі зору будівлі, споруди, місцеві предмети, котрі знаходяться поблизу і які можна швидко використати як укриття. З часом це увійде в звичку.
3. Окопи, воронки, щілини захищають від осколків досить надійно. Якщо обстріл застав вас на відкритій місцевості - лягайте на землю.
4. У будівлі краще ховатися в підвалі або на першому поверсі - в кутку, недалеко від вікна чи двері.
5. Після закінчення залпу не поспішайте виходити з укриття. Зачекайте хоча б хвилин 10 - цілком імовірно, що обстріл продовжиться.
ЦЕ ВАРТО ПЕРЕПОСТИТИ! Можливо, ваш перепост врятує комусь життя!
А також раджу занотувати основні правила на випадок, якщо війна з часом наблизиться і до вашого міста/села. из Muse Rusal
не пропустите
  1. Юмор и Развлечения

20+ самых смешных открыток с убойным юмором

Смех продлевает жизнь и улучшает здоровье! Веселитесь от души :) Мы на uUuba уже насмеялись.

Мы хотим, чтобы вы всегда были в хорошем настроении, независимо от погодных условий, траблов на работе и американских горок в личной жизни! Улыбайтесь чаще!

▼   Читать далее
Подписка